Genieten van een wijntje? Dat doe je zo!

Genieten van een wijntje? Dat doe je zo!

Genieten van een wijntje? Dat doe je zo! Je hoeft geen kennis van wijn te hebben om er plezier aan te beleven. Een wijntje drinken is namelijk niet alleen een geschikte manier om vrienden en familie op een leukere manier aan elkaar te laten kennismaken, maar ook bijzonder lekker! Dus of je nou een Rosé uit de kast tevoorschijn haalt of een van de Portugese wijnsoorten, het belangrijkste is, dat je van jouw wijn geniet!

Proosten met een glas wijn is heerlijk, maar daar doe je het niet alleen voor.

Proosten is een manier om dankbaarheid te tonen, iemand welkom te heten en hem de gelegenheid te geven zijn verhaal te delen. Het is een teken van waardering voor de dingen die mensen voor je doen. Het kan altijd, maar het is vooral leuk als je iets te vieren hebt of als iemand bij je thuis is uitgenodigd – of als je gewoon samen iets wilt drinken!

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om het te doen, denk ik dat één ding altijd geldt: proost met passie!

Kies een wijn die bij jou past

Wat vind je lekker? Wat zijn je favoriete smaken? Of heb je alle smaken geproefd en weet je precies wat jouw type is? Een kleine test om de wijnen te beoordelen, is om ze in drie categorieën in te delen: zoete, hartige en frisse wijnen. Welke wijn komt jou het meest voor de geest als je een van deze woorden hoort? Wees spontaan en denk er niet te veel over na! Kies er gewoon eentje! 

Bewaar je wijn goed.

Wijn is een lekkernij waar je zeker van geniet als het goed wordt bewaard. Wanneer je een wijn koel weggestopt, houd je de smaak en aroma krachtig. De ideale temperatuur om jouw wijn te bewaren is tussen de 10 en 12 graden Celsius. Bewaar je wijn niet kouder dan 6 graden Celsius (of hoger dan 25 graden Celsius), want daarmee verliest hij zijn smaak-kwaliteiten snel! De meest gemakkelijke manier dit te doen, is natuurlijk met een wijnkoelkast. Hiermee houdt je jouw wijn altijd op de perfecte temperatuur. Je kan zo’n wijnkoelkast in een winkel kopen of online bestellen bij bedrijven zoals De Wijnkoelkast.

Wie niet waagt, die niet drinkt!

Dus je hebt besloten iets nieuws te proberen. Je bent niet bang om te experimenteren, maar je wilt zeker weten dat je drankje lekker is. Als het niet goed smaakt, probeer het dan toch! Zelfs als je eerste ervaring met wijn een slechte smaak in je mond achterlaat, moet je nog niet opgeven. Veel mensen vinden hun eerste glas wijn namelijk niet lekker. Met de juiste aanpak en wat oefening nip je zo aan een glas cabernet sauvignon.

Zo doe je dat dus; Genieten van een wijntje!

Ik vind het fijn om te lezen dat je nieuwsgierig bent naar de wereld van wijn. Het is een feit dat er veel soorten wijn bestaan; het kan soms even duren voordat je jouw favoriete smaak vindt. Maar wees niet bang om experimenteren met verschillende wijnen; het maakt de wereld juist zo leuk!

 

Vorige artikel

Volgende artikel