Met deze 4 makkelijke aanpassingen leef jij al milieubewuster!

Met deze 4 makkelijke aanpassingen leef jij al milieubewuster!

Dat het milieu de afgelopen jaren erg belangrijk is geworden kunnen we niet ontkennen en we kunnen er ook niet meer omheen. Vaak zien mensen een soort drempel als het gaat om milieubewust leven, maar wij hebben een aantal tips voor jullie. In deze blog bespreken we namelijk welke kleine aanpassingen jij al kan doen om beter voor onze wereld te zijn. Lees snel verder!

Begin met een dag zonder vlees

Als we het hebben over weinig moeite doen, dan mag deze tip echt niet ontbreken. Want één dag geen vlees eten heeft al een positieve invloed op het milieu. De productie van vlees kost nou eenmaal enorm veel energie en dat is zo schadelijk voor het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig zeer goede vleesvervangers op de markt en deze zijn veel minder tot niet schadelijk voor het milieu. Deze vervangers zijn vaak gemaakt van producten zoals ei, peulvruchten en quorn. De kans is groot dat je gezin het niet eens door heeft als je er niets over zou zeggen ;).

Apparaten en verlichting

Wist je dat apparaten die in het stopcontact zitten zelfs energie verbruiken als ze niet aan staan? Dat geldt overigens niet alleen voor apparaten maar ook voor bijvoorbeeld opladers die je in het stopcontact laat zitten zonder dat er iets aan het opladen is. Niet heel milieubewust dus. Wij begrijpen ook dat je niet steeds de stekker van de televisie uit de muur trekt als je weg gaat, maar wees je er wel bewust van en zorg dat je opladers wel verwijderd op het moment dat je niet aan het opladen bent. Iets wat hier redelijk op aansluit is verlichting. Doe de lichten uit als je een ruimte verlaat en kies liever voor LED-verlichting.

Koop een hervulbare waterfles

Waarschijnlijk betrap jij jezelf er ook op dat je regelmatig een flesje drinken koopt onderweg. Niet alleen zonde van je geld, maar ook voor het milieu. Ook Al is het tegenwoordig mogelijk om die flesjes in te leveren tegen statiegeld, er zijn maar weinig mensen die dat ook daadwerkelijk doen. Wij raden je aan om een waterfles te kopen die je eindeloos kunt gebruiken. Naast dat het goed is voor de portemonnee en het milieu zul je merken dat je ook meer water gaat drinken en dat is natuurlijk altijd goed!

Vorige artikel

Volgende artikel