Waarom lekt mijn e-sigaret e-liquid?

Waarom lekt mijn e-sigaret e-liquid?

Ai, dat er e-liquid uit een e-sigaret lekt is een veelvoorkomend probleem, maar is vaak wel makkelijk op te lossen gelukkig! Het kan namelijk een aantal oorzaken hebben, maar daarvoor is het belangrijk te weten wáár de e-liquid precies uit je e-sigaret lekt.

Komt het aan de onderkant eruit? Meestal via de luchttoevoer.
Of komt het aan de bovenkant eruit? Meestal bij het nemen van een hijsje bijvoorbeeld.

Er komt e-liquid aan de onderkant uit!

Dan kan het aan twee dingen liggen: De coil of de e-liquid.

Controleer daarom voor de zekerheid of de coil wel goed vastgedraaid zat, want fabriek-af wordt dit niet altijd gedaan. Of probeer voor de zekerheid meteen een compleet nieuwe coil.

Mocht dit het probleem niet verhelpen kan het aan de vloeistof liggen. Wij adviseren altijd om bij een 1.0 Ohm (of hoger) coil een e-liquid te gebruiken met minimaal 50% PG. Als je gebruik maakt van een lager dan 1.0 Ohm coil, adviseren wij een e-liquid te gebruiken met minimaal 50% VG.

Wat is PG en VG?

PG staat voor Propylene Glycol en zorgt vooral voor de throathit en is erg dun qua structuur (en daarom niet geschikt voor alle coils).

VG staat voor Vegetable Glycerin en zorgt vooral voor de hoeveelheid damp en is erg druk qua structuur (en daarom niet geschikt voor alle coils).

Wat is een coil?

De coil is het onderdeeltje in de e-sigaret en bestaat uit een aantal gloeispiraaltjes. Deze worden verhit door de stroom uit de batterij van de e-sigaret en zorgen ervoor dat de e-liquid wordt verdampt, zodat je dit kunt inhaleren.

Er komt e-liquid aan de bovenkant uit!

Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar komt eigenlijk toch allemaal een beetje op hetzelfde neer, namelijk: het gebruik.

E-liquid kan puur omhoog meekomen, door bijvoorbeeld een te laag voltage. Dan wordt de e-liquid niet genoeg verdampt. Ook kan de e-liquid puur omhoogkomen, doordat je te hard hijst. Dan krijgt de liquid de kans niet om te verdampen. Een laatste mogelijkheid zou zijn dat de luchttoevoer (te) dicht staat. Zonder lucht kan er ook geen damp ontstaan, dus zorg dat deze wat meer open komt te staan.

Goed om te weten is dat een beetje e-liquid in het mondstuk normaal is. Dat is meestal condens en kun je makkelijk schoonvegen met een stukje papier.

Meer informatie over e-liquid?

Als je nog meer wilt weten over e-liquid of andere vloeistoffen voor de e-sigaret, kun je contact opnemen met een van de e-sigaretten webshops in Nederland, zoals SmokeSmarter. De medewerkers daar weten jou er waarschijnlijk alles over te vertellen en hebben meestal zelf veel ervaring met e-liquids en e-sigaretten.

Vorige artikel

Volgende artikel