Een veelzijdige 3D printer kopen

Een veelzijdige 3D printer kopen

Een 3D printer kopen is zakelijk gezien tegenwoordig een noodzakelijke investering. In vrijwel alle branches heet de printer de intrede gedaan. Bovendien is ook onder particulieren het gebruik van de printer steeds normaler aan het worden. Dat komt mede ook doordat de mogelijkheden steeds groter worden. Dat maakt het juist ook steeds aantrekkelijker om ermee aan de slag te gaan. Het is dan natuurlijk wel van belang om een veelzijdig model te kiezen. Dit is een model waarmee je alle kanten op kan. Het is goed om te weten welke opties er zijn en hoe je een keuze maakt.

Kiezen op basis van filament

Een 3D printer kopen doe je op basis van wat voor jou van belangrijk is. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde visie voor ogen, dan kan je daar de juiste printer bij zoeken. Dan gaat het bijvoorbeeld om het materiaalgebruik. Printers kunnen geschikt zijn voor verschillende materialen. In veel gevallen gaat het om één of meerdere plastic varianten zoals ABS, PLA of PLA+. Terwijl er ook andere soorten plastic zijn. Er zijn zelfs printers die zelfs gebruikt kunnen worden met allerlei andere soorten materialen. Kijk dus naar wat er precies past bij wat jij voor ogen hebt.

Is de printer smart?

Een andere factor die tegenwoordig meespeelt bij een 3D printer kopen, is de mate waarin deze printer smart is. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van verschillende sensors. Die meten bijvoorbeeld het filament en geven tijdig aan dat dit op gaat. Zoals ook sensors de precisie en gelijkmatigheid van het printen in de gaten houden. Op die manier is het dus alleen maar beter mogelijk om te zorgen dat de kwaliteit van het product zo hoog als mogelijk wordt. Het is zelfs zo dat er tegenwoordig meer dan tien verschillende meetpunten zijn. Zo heb je nergens nog omkijken naar.

Prioriteiten stellen voor aankoop

Een 3D printer kopen vergt wel een investering. Kijk daarom altijd naar wat er voor jou echt belangrijk is. Als het gaat om de mogelijkheid om bepaalde materialen te gebruiken, dan is het goed om daarop te richten. Is het echter vooral zo dat je het printproces in de hand wil houden en zoveel als mogelijk uit de printer wil houden. Dan is de smartprinter de keuze die voor jou geschikt is. Het is altijd goed om hier op te letten. Op die manier is het eigenlijk altijd zo dat je de juiste keuze maakt. Dit maakt alles mogelijk.

Vorige artikel

Volgende artikel