telefoon

Zo raak je je telefoon niet meer kwijt

Het is je vast wel eens gebeurd. Je wil kijken hoe laat het is. Je grijpt naar je telefoon en denkt… SHIT. Je krijgt een gevoel van paniek en begint te zoeken. In je zakken zit die niet en je ziet hem ook nergens liggen. Je zal hem toch niet vergeten zijn? Iedereen herkent dit moment en weet dan ook wel hoe vervelend het is als je je telefoon kwijt bent. Tegenwoordig kan je op veel verschillende manieren al achterhalen waar je telefoon is en hoef je vaak niet lang meer te zoeken. Zelf veel winkels als spy shop hebben apparatuur waarmee je kan achterhalen waar je je telefoon nu weer hebt laten slingeren. In dit artikel vertellen wij hoe je nooit meer je telefoon kwijtraakt. 

Nooit meer zoeken

Als je je telefoon kwijt bent heb je stress. Je bent niet alleen je dure telefoon kwijt, maar ook een hele hoop persoonlijke gegevens zoals foto’s, WhatsApp gesprekken en e-mails. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je die telefoon zo min mogelijk verliest. Zorg ervoor dat je je telefoon altijd op een vaste plek ga bewaren. Bijvoorbeeld een apart zakje in je tas of altijd in je rechter broekzak. Zo wordt dit gewenning en stop je je telefoon altijd automatisch daar terug. In het begin zal het heel even omschakelen zijn omdat je waarschijnlijk je telefoon altijd overal en nergens neerlegt. Op den duur is het superhandig omdat je dan altijd weet waar je telefoon ligt. 

Toch zoek, wat dan? 

Als je een vaste plek hebt voor je telefoon dan kan het natuurlijk nog steeds gebeuren dat je hem per ongeluk ergens hebt laten liggen. Het is dan zaak om deze zo snel mogelijk terug te krijgen. Zeker als dit buiten de deur was is het belangrijk dat je hem snel vindt. Tegenwoordig zijn bijna alle telefoons voorzien van een gps tracker en kan je simpel achterhalen waar je telefoon is. Bij een IPhone kan je dit bijvoorbeeld doen op een ander device. Je hoeft alleen maar even in te loggen op de app ‘zoek mijn’ en kan daarna exact zien waar jouw telefoon is. Als je een Android telefoon hebt kan je ook zien waar je telefoon is. Dit kan via je google account via de optie ‘find your phone’.  Daar zie je door even in te loggen met hetzelfde google account als op je telefoon simpel waar je telefoon voor het laatst gezien is. 

Gegevens verwijderen

Als je alles geprobeerd hebt en je telefoon definitief zoek is dan wil je natuurlijk dat je gegevens niet zomaar door andere worden gezien. Je kan er daarom voor kiezen om je gegevens op afstand te wissen. Dit heeft wel het gevolg dat je dan niet meer kan zien waar je telefoon zich bevindt. Alle gegevens worden verwijderd maar de persoon die de telefoon heeft, kan de telefoon alsnog niet gebruiken. Daar is jouw wachtwoord namelijk voor nodig. Je kan de gegevens simpel verwijderen via dezelfde applicatie als waarmee je de locatie van de telefoon kon zien. Met slecht enkele klikken kan je de gegevens verwijderen. Maar het beste is natuurlijk als je de telefoon helemaal niet kwijtraakt. 

Vorige artikel

Volgende artikel