printer

Nieuwe oude producten

Een apparaat kopen kan erg duur zijn, echter kan het ook een stuk goedkoper en milieu vriendelijker als je ook gaat kijken naar de apparaten die zijn afgedankt en zijn bestempeld als tweedehands. Deze apparaten kunnen vaak nog prima een tijd lang mee en zijn daarom zeker wel het overwegen waard. 

Voorbeeld als printers

Neem als voorbeeld een professionele printer. Als hier iets aan kapot is gegaan is de kans aanwezig dat de vorige eigenaar gewoon heeft gedacht, ik neem een nieuwe en doe deze weg. Vervolgens kwam hij iemand tegen die kapotte printers op koopt, mogelijk dezelfde persoon als degene die hele printers verkoopt en heeft hij zijn printer aan hem verkocht. Vervolgens repareert deze persoon de dingetjes die kapot zijn gegaan aan het apparaat en verkoopt hij hem voor een iets hogere prijs dan de inkoop prijs weer door aan een volgend persoon. Dit is dan als nog een goedkope printer als je het vergelijkt met een nieuw apparaat.

Tweedehands niet persé slechte kwaliteit

Omdat het gerepareerd is is het mogelijk gewoon net zulke goede kwaliteit als een nieuwe printer. Natuurlijk is het wel zo dat niet alle tweede hands printers onder handen zijn genomen om ze te repareren, dus met een normaal tweedehands apparaat uit een kringloop winkel bijvoorbeeld neem je alsnog wel iets van een risico, maar zelfs daar is het niet persé zo dat het slechte kwaliteit moet zijn. Het kan ook zijn dat iemand gewoon een updgrade nodig had wat het betrof zijn printer en dat hij toen dus heeft gekozen zijn oude printer naar een kringloop winkel te brengen, waar hij nu staat te verstoffen tot iemand ontdekt dat hij toch nog wel wat kracht in zich heeft.

Goed voor het milieu

Naast dat het goedkoper is om een tweedehands product te nemen, is het ook gewoon goed voor het milieu. Als je een apparaat twee keer gebruikt heb je minder afval en heb je dus ook minder grondstoffen die je verspilt. Door die grondstoffen te behouden heb je dus minder vervuiling op de plek waar die grondstoffen gewonnen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mijnen in arme landen waar de regels omtrent milieu wat minder streng gehandhaafd worden onder andere door corruptie, of denk aan een verffabriek in Bangladesh waar mensen in slechte leefomstandigheden wonen door de vrije markt werking waardoor fabrikanten hun prijzen zo veel mogelijk willen gaan drukken en dus op veiligheid besparen.

Vorige artikel

Volgende artikel