Living in America: Dit is echt Amerikaans snoep!

Living in America: Dit is echt Amerikaans snoep!

Amerika staat natuurlijk bekend om een hele hoop dingen, maar wist je dat Amerika ook haar eigen snoep heeft? Uiteraard in allerlei kleuren en smaken. Ben je benieuwd naar Amerikaans snoep, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? We sommen de meest bekende Amerikaanse snoepjes voor je op!

Jelly Beans

Misschien had je het al wel verwacht, maar Jelly Beans zijn echt een Amerikaanse uitvinding. De gesuikerde boontjes zijn ongelooflijk populair en kregen zelf een kleine bijrol in de Harry Potter films. Wil je een keertje helemaal gek doen? Tegenwoordig kun je zelfs Jelly Beans spelletjes kopen. In een zak zitten bijvoorbeeld de normale smaken van Jelly Beans, maar ook gekke smaken zoals ‘rotte eieren’ en ‘stinksokken’.

Popcorn

Ook popcorn kent een lange Amerikaanse geschiedenis. In Amerika wordt namelijk al erg lang met maïs gewerkt, denk bijvoorbeeld eens aan Corn Syrup. Hoe en wanneer mensen hebben bedacht om de maïs te poppen is onduidelijk, maar de commerciële popcornmachine deed zijn intrede in het jaar 1885. Toen werd popcorn verkocht via popcornkraampjes en werd het ingezet als theatersnack. Het duurde niet lang voor de popcornkraam Amerika veroverde en popcorn op veel drukke plaatsen commercieel werd verkocht.

Toxic waste

Ken je die snoepjes die heel zuur zijn? In Amerika heten deze snoepjes Toxic Waste. Dit zijn hele zure snoepjes in een, toepasselijke, vuilnisbak verpakking. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en worden ook wel echte zuurpruimsnoepjes genoemd.

Amerikaans snoep online bestellen

Ben je na het lezen van deze tekst al aan het watertanden en kun je niet wachten om Amerikaanse snoepjes te proberen? Snoep bestellen kan tegenwoordig gelukkig eenvoudig online. Zo vind je een veel ruimer assortiment dan in de meeste supermarkten en kun je een keer iets anders proberen. Ook nieuwsgierig geworden? Bestel hier jouw Amerikaanse snoep!

Vorige artikel

Volgende artikel