Een fascinatie voor zwaarden

Een fascinatie voor zwaarden

Van sportbeoefenaar tot aan liefhebbers van geschiedenis of smeedkunst, zwaarden zijn niet weg te denken uit deze wereld. Zwaarden hebben wereldwijd een eeuwenoude geschiedenis. Door de tijd heen zijn er een aantal specifieke zwaarden overgebleven. Voor aan de muur of voor de sport? Ieder zwaard heeft weer zijn eigen kwaliteiten. Een ruiter te paard is bijvoorbeeld beter af met een langer zwaard dan bijvoorbeeld iemand binnenshuis. Iedere cultuur heeft zijn eigen zwaarden ontwikkeld. Of er nu actief mee wordt getraind of dat een zwaard op een zwaardhouder staat, zwaarden blijven bijzonder.

Zwaarden uit ieder land

Een Samurai zwaard kopen is iets waar gerust even de tijd voor moet worden genomen. Samurai zwaarden worden handgemaakt en zijn ieder uniek. De zwaarden verschijnen telkens in een beperkte oplage. Of de zwaarden nu worden gebruikt voor slagtraining , re-enactment of voor de sier, de zwaarden worden naar de wens van de klant geleverd. Bij de tameshigiri is een scherp zwaard noodzakelijk. Voor het naspelen van strijdtaferelen kunnen de Samurai zwaarden bot worden aangeleverd.

Vlijmscherpe kwaliteit

Het maken van een kwalitatief hoogwaardig Samurai zwaard is een tijdrovende klus. Het resultaat is te zien in de afwerking ervan. Het juiste Samurai zwaard kopen hangt helemaal af van het doel waarvoor het gebruikt gaat worden en de smaak van de koper. De in het menu afgebeelde zwaarden zijn stuk voor stuk functioneel. Het zijn geen voorwerpen om zomaar te laten slingeren. De Samurai zwaarden vragen zeker zorg en onderhoud. Een zwaard niet onderhouden veroorzaakt aanslag en uiteindelijk misschien zelfs roest en dat is echt zonde. Een onderhoudsset is een absolute must have bij de aankoop van een prachtig zwaard.

Een fascinatie voor zwaarden

Traditie in hoog vaandel

De verschillende zwaarden uit meerdere landen laten zien dat de eeuwenoude kennis is doorgegeven. Het maken van traditionele zwaarden van hoge kwaliteit wordt door vakmensen met de grootste precisie uitgevoerd. Er zijn verschillende prijsklassen waarin uit meerdere zwaarden kan worden gekozen. Of het nu gaat om een traditioneel Chinees zwaard, een Katana, een degen of een Samurai zwaard, de keuze is ruim. De traditie van het maken van zwaarden zal niet snel verloren gaan door de beoefenaars van alle verschillende sporten waarbij zwaarden worden gebruikt.

Vorige artikel

Volgende artikel