LEGO: een cadeau voor alle leeftijden!

LEGO: een cadeau voor alle leeftijden!

LEGO: een cadeau voor alle leeftijden!

Ben je weleens op een LEGO blokje gestapt? Nee? Well, lucky you. Wat een ontzettend pijnlijk gevoel is dat zeg. Maar goed, het is allemaal de moeite waard, want spelen met LEGO spelen vonden (en vinden) we gewoon simpelweg geweldig. 

In deze blog zullen we je ervan overtuigen waarom LEGO iets is voor alle leeftijden. Of het nu een cadeau voor een meisje van 9 jaar betreft, of een volwassen man van in de dertig, je zal zien dat het in de smaak valt. Tenminste, misschien niet bij iedereen, maar wel bij meer dan je denkt. Nou, lees maar gauw door, dan begrijp je wat we hier mee bedoelen. 

LEGO voor kinderen

In principe kan je bij een kind van ongeveer 5 jaar beginnen met het spelen met LEGO. Althans, dat is als we het advies LEGO zelf aanhouden. Bij jongere kinderen kan je overwegen om DUPLO aan te schaffen, onder meer omdat daar een stuk minder kleine onderdelen in zitten. Bovendien zegt het ook iets over de motoriek van een kind, om überhaupt te kunnen bouwen. Maar goed, dat snap je zelf ook wel. 

Populaire lijnen bij LEGO voor kinderen zijn onder andere LEGO Friends, LEGO City en LEGO Technic. Overigens heb je ook gewoon losse LEGO sets, waar je bijvoorbeeld kan kiezen om een auto of Spiderman te bouwen. Hoe dan ook is het aantrekkelijk voor veel kinderen. Ennûh, heb je ook al over al die voordelen gedacht? Zo stimuleert het de verbeelding en bevordert het probleemoplossend denken, wat essentieel is voor zowel de cognitieve ontwikkeling van kinderen. De ontwikkeling die nog eens losstaat van de motorische ontwikkeling die ze bij het bouwen ondergaan. 

Geavanceerde LEGO

Maar goed, als de kindertijd voorbij is, dan zie je langzamerhand een afname in ‘spelen’. Dat is natuurlijk ook logisch, maar dat betekent niet dat je LEGO per definitie hoeft af te schrijven. Zo heb je de zogeheten 18+ sets, die bestaan uit heel veel stukjes en waarbij het vaak uren kost om het te bouwen. Het gaat daarbij veel meer om het bouwen, dan om het uiteindelijke resultaat. Het resultaat zal namelijk op een vaste plek worden gezet ter decoratie, maar er wordt niet per se meer mee gespeeld. 

Een leuke lijn van LEGO voor volwassenen, zijn de modulaire sets. Zo heb je de Creator Expert sets. Je kan hierbij een hele straat aan huisjes bouwen of de Titanic of een Vespa of een bos bloemen of een hogesnelheidstrein of … Met andere woorden, er is genoeg wat super gaaf is voor volwassenen. Aanschaffen die hap!

Conclusie

LEGO blijft een fantastisch cadeau voor alle leeftijden vanwege zijn tijdloze aantrekkingskracht, educatieve waarde en diverse assortiment. Of je nu op zoek bent naar een geschenk voor een kind, tiener of volwassene, er is altijd een LEGO-set die perfect past bij de interesses en voorkeuren van de ontvanger. Geloof ons maar!

Vorige artikel

Volgende artikel