Al je gedachten gemakkelijk bijhouden

Al je gedachten gemakkelijk bijhouden

Onze gedachten staan nooit stil. Daar zitten soms goede ideeën tussen. Alleen is het idee weer net zo gemakkelijk verdwenen wanneer je daar niet direct iets mee kunt doen. Dat maakt de mogelijkheden om alles gewoon te noteren juist ook zo belangrijk. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je er goed aan doet om altijd een agenda bij je te hebben. Daar kan je jouw afspraken in bijhouden. Daarnaast kan je er ook notities in maken op het moment dat die in je opkomen. Je hebt dan altijd een geheugensteuntje wanneer je dat nodig hebt als mens.

Specifieke middelen voor notities

Het kan ook zijn dat je het naast elkaar wilt laten bestaan. Je gebruikt je agenda dan volledig voor de planning van je dagen. Daarnaast zorg je dan dat je iets anders bij je hebt om je ideeën en opdrachten in te noteren. Zo kan je een notitieboek kopen bij Moleskine.nl. Dat is wel heel aantrekkelijk, want daarin kan je alles kwijt wat in je op komt. Het zal je verbazen hoeveel je meer uit het leven kunt halen wanneer je jouw ideeën gewoon ergens kwijt kunt. Dat maakt het juist zo waardevol om erbij te houden.

De ideeën kunnen uitwerken

Ideeën kunnen in allerlei vormen komen. Dat ligt natuurlijk ook aan het type persoon dat je bent. Misschien ben je wel veel meer visueel ingesteld. In dat geval is het fijn wanneer je de ideeën ook in een bepaalde mate kunt uitwerken. Je kunt bijvoorbeeld een aquarel schetsboek bij je dragen. Wanneer je dan iets voor je ziet, heb je direct de mogelijkheid om dat te schetsen. Later kan je het dan op een betere en meer gedetailleerde manier uitwerken. Het is fijn om altijd met je ideeën aan de slag te kunnen, waar je ook bent.

Ruimte in je hoofd maken

Het noteren of uitwerken van ideeën zorgt ook voor een bepaalde mate van rust. Het is natuurlijk wel fijn wanneer je ruimte in je hoofd kunt maken door bepaalde ideeën direct uit te werken. Daarmee zorg je ervoor dat je ook weer aan nieuwe dingen kunt werken. Het is de manier waarop je zorgt dat je jezelf blijft ontwikkelen. Het is natuurlijk ook wel heel fijn om te weten dat je deze dingen heel gemakkelijk kunt doen, simpelweg door alles gewoon te noteren of te schetsen. Zorg dus dat je altijd deze mogelijkheden voor jezelf hebt.

Vorige artikel

Volgende artikel